Kto z nás nikdy nebol na žiadnej oslave, alebo svadbe, kde by sa nepodávali šunkové rolky? Asi nik, však? Mnohými sú nenávidené, mnohými sú milované. Mne sa k nim viažu pekné spomienky, tak si spolu zaspomínajme.
Who has never been to a party or a wedding serving ham rolls? I believe everybody was, right? Hated by a lot of people, loved by a lot of people. I have some nice memories linked with it, so let's remember together.
Šunkové rolky s chrenovou penou / Ham rolls with horseradish foam
Potrebujeme:
šunka
3-4 ČL chrenu (a pre nás, čo sa neboja, to bolo trochu viac)
smotana na šľahanie (ja som použila tvaroh, pre zdravší pocit)
štipka soli
šťava z 1/2 citróna
Ingredients:
ham
3-4 tsp horseradish (for those not afraid, we may used a bit more)
whipping cream (I used cream cheese for healthier feeling)
pinch of salt
juice from 1/2 lemon
Postup:
Ak používame šľahačku, tak najskôr vyšľaháme šľahačku a až potom primiešavame zvyšné ingrediencie. Ak používame tvaroh, ten nemusíme šľahať.
Do misky som dala tvaroh a podľa chuti som primiešala chren. Osolila som a pridala som citrónovú šťavu a dobre som premiešala.
Plátky šunky som naplnila zmesou, zarolovala a dala som do chladničky stuhnúť.
Instructions:
If we're using the cream, we whip it first and combine all ingredients with whipped cream. If we're using cream cheese, we don't have to whip it.
In a bowl I combined cream cheese with horseradish. Then I added salt and lemon juice to taste and mixed it well together.
I filled slices of ham with the mixture, rolled them and I let them toughen in the fridge.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára