streda 16. novembra 2016

vajíčková nátierka a surimi nátierka / egg spread and surimi spread

Nátierky nejedávam často, asi aj preto, že ani chlieb nejedávam často, ale niekedy mi to príde na chuť. Minule som mala akýsi "majonézový deficit" a toto je výsledok.

I don't eat spreads very often, maybe because I don't eat bread very often. But sometimes I just start thinking about it and cannot stop until I have some. Last time I had some 'mayo deficit' and this is result.





Vajíčková nátierka / Egg spread

Potrebujeme:
3 vajcia
1 jarná cibuľka
cca 1/2 hrnčeka majonézy
1 PL horčice
soľ a čierne mleté korenie
mletá paprika - podľa chuti sladká alebo pálivá

Ingredients:
3 eggs
1 spring onion
1/2 cup mayonnaise 
1 tbsp mustard
salt and ground black pepper
paprika - sweet or hot based on preference

Postup:
Vajíčka som uvarila natvrdo a nakrájala som ich na kocky. Pridala som na kolieska nakrájanú jarnú cibuľku, majonézu a horčicu. Osolila a okorenila som podľa chuti.

Instructions:
I cooked hard boiled eggs and cut them into cubes. I added chopped spring onion, mayonnaise and mustard. Then I sprinkled with salt, pepper and paprika to taste.









 Surimi nátierka / Surimi spread

Potrebujeme:
balíček surimi tyčiniek
jarná cibuľka
hrsť cherry paradajok
1/3 hrnčeka majonézy
1/2 hrnčeka kyslej smotany
1 PL horčice
1 strúčik cesnaku
šťava z 1/2 citróna
soľ a čierne mleté korenie
strúhaná mozarella (nemusí byť)

Ingredients:
1 pack surimi sticks
1 spring onion
a handful of cherry tomatoes
1/3 cup mayonnaise
1/2 cup sour cream
1 tbsp mustard
1 clove garlic
juice from 1/2 lemon
salt and ground black pepper
grated mozzarella (optional)


Postup:
Surimi a cibuľku som nakrájala. Pridala som prelisovaný cesnak a citrónovú šťavu. Paradajky som nakrájala na kolieska (ak vieme, že nátierku nespotrebujeme v ten istý deň, je lepšie povyberať jadierka, aby sa nátierka zbytočne nerozmočila, prípadne druhý deň pridať viac syra, aby sa nátierka zahustila) a pridala do zmesi.
Primiešala som zvyšné ingrediencie - majonézu, smotanu a horčicu. Osolila a okorenila som podľa chuti. Nakoniec som pridala nastrúhanú mozzarellu.

Instructions:
I cut surimi and onion. I added crushed garlic and lemon juice. I chopped tomato into slices (if we know that spread won't be consumed on the same day, it is better to remove seeds so the spread don't get too wet unnecessarily, or add more cheese to spread next day) and added to the mixture.
I admixed with the remaining ingredients - mayonnaise, cream and mustard. Sprinkled with salt and pepper to taste. At the end, I added grated mozzarella.









 





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára